Spartak Klenčí - 1. FC H. Týn 3:4 (3:2)

05.09.2010 21:02

Nováček v I. B třídě, horšovskotýnské 1. FC, zajížděĺo v neděli na hřiště horkého favorita, zkušeného Spartaku Klenčí s citelnou ztrátou – zraněným brankářem Vacíkem. Jen málokdo by před zápasem vsadil na vítězství hostů, ale ti překvapili domácí houževnatostí a nakonec doslova vydřeli první tři body na hřišti soupeře.
Zápas se však pro hosty nevyvíjel dobře. Domácí se od úvodního hvizdu hnali do útoku a neustále ohrožovali Toušovu branku. Hned v úvodní minutě mířil z 18 metrů Hromník zprava těsně vedle vzdálenější tyče a o dvě minuty později zakončil akci Hromníka po pravé straně Brašna střelou ze 7 metrů vedle levé tyče horšovskotýnské branky. Běžela teprve 4. minuta a domácí se radovali, když Mifek zatáhl míč po levé straně, centrem našel nehlídaného Housara, který hlavou z 5 metrů otevřel skóre – 1:0. Vše nasvědčovalo jednoznačnému vítězství domácích, ale hosté začali pomalu vystrkovat drápky. V 6. minutě se vlevo uvolnil Vachtl, našel centrem nabíhajícího Šota, ale jeho volej z 10 metrů mířil nad domácí branku. Poté se hra přestěhovala mezi šestnáctky a až ve 13. minutě po slabé malé domů domácího Vejmelky musel na zem a těsně před nabíhajícím Vachtlem odkopnout míč domácí brankář. Hosté se dočkali vyrovnání v 19. minutě, kdy míč zatáhl Šot po pravé straně, jeho centr netrefil při odkopu Vejmelka, míč se dostal k volnému Vachtlovi a ten ze 12 metrů srovnal – 1:1. Hosté poté ustáli závar před svojí brankou a s Čechovou střelou si poradil Touš. Hostům zatrnulo ve 32. minutě, kdy Machtův centr zprava odvrátil hlavou hostující Šimka jen těsně nad vlastní břevno. O dvě minuty později po tr. kopu Brašny se míč odrazil od zdi, po vráceném centru vznikl před hostující brankou závar, v něm se nejlépe zorientoval Mifek a zblízka poslal míč do sítě – 2:1. Hosté kontrovali ve 42. minutě, kdy nejprve domácí zblokovali střelu Minaříka, ale vzápětí tentýž hráč pronikl do klenečského pokutového území, kde byl v souboji s Machtem faulován a z nařízené penalty srovnal Touš – 2:2. Těsně před obrátkou však tahali za delší konec domácí, když ve 45. minutě zatáhl po pravé straně míč Brašna, zpětně našel volného Čecha a ten se ze 12 metrů nemýlil – 3:2.
Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a hned ve 46. minutě vybojoval míč střídající Kotlan, utekl po pravé straně obránci, ale ve snaze obstřelit vybíhajícího Sokola minul jeho vzdálenější tyč. V 50. minutě mohl být domácí Holar rád, že za svůj faul na pronikajícího Kotlana, který by šel sám na branku uviděl pouze žlutou kartu. V 54. minutě vybojoval ve středu hřiště míč hostující Kotlan, stačil jej špičkou kopačky přistrčit nabíhajícímu Šotovi a ten s notnou dávkou štěstí míč doslova přetlačil postupně přes dva obránce, aby se dostal sám proti Sokolovi a z 15 metrů srovnal – 3:3. O minutu později stačil hostující zadák srazit na roh Brašnovu střelu zleva a následně si pokusem Hromníka poradil Touš. Domácí se ve snaze strhnout vedení na svou stranu hnali dopředu, ale příliš zapomínali na defenzívu. Nejprve sice zamířil domácí Toth z 25 metrů těsně vedle levé Toušovy šibenice, ale vzápětí přišlo na druhé straně vyrování. Šot se protáhl po pravé straně a z úhlu bombou trefil bližší tyč Sokolovy branky. Domácí však varování nebrali vážně a tak přišel v 64. minutě trest. Kotlan utekl po levé straně, centrem našel na penaltě volného Beňušíka, který zamířil k levé Sokolově tyči – 3:4. Hosté procházeli domácí obranou jako nůž máslem a tak se po levé straně protáhl Šot, našel nabíhajícího Wolfa, ale ten ze 14 metrů přestřelil domácí branku. O minutu později utekl za domácí obranu Kotlan, našel volného Wolfa, ale ten ze 14 metrů opět mířil nad Sokolovu branku. V 77. minutě stačil střelu horšovskotýnského Beňušíka z 22 metrů Sokol vyrazit na roh. Na druhé straně rozehrál tr. kop zprava ze 25 metrů domácí Psutka, míč prolétl mezi hráči, ale Touš jej těsně u pravé tyče vytlačil na roh. Poté mířil Psutka z tr. kopu vedle branky hostů a na druhé straně Pačesný z 18 metrů opět nad břevno Sokolovy svatyně. V 79. minutě Touš vyrazil na roh Čechovu střelu a vzápětí mířila Machtova střela zprava vysoko nad. V 87. minutě poslal hostující Minařík dopředu Kotlana, ten se zbavil obránce, ale jeho střela Sokola nepřekvapila. Vzápětí tentýž hráč hostů zaznamenal branku, pěkným přelobováním vybíhajícího Sokola, ale pro avizovaný ofsajd, který však nikdo neviděl, gól uznán nebyl. Domácí nesli velmi těžce ztrátu bodů a tak si po zcela nesmyslném a nebezpečném zákroku ve středu hřiště řekl klenečský Housar o červenou kartu a to bylo ze zajímavého zápasu, ve kterém byl outsider favoritovi zcela vyrovnaným soupeřem a nenechal se zatlačit do defenzívy, vše.
Řídil rozhodčí Reznichenko. Branky: 4. Housar, 34. Mifek, 45. Čech – 19. Vachtl, 42. Touš z PK, 54. Šot, 64. Beňušík.
1.FC H. Týn: Touš – Wolf (Švehla), Koriťák, Ouřada, Bulička, Pačesný, Beňušík, Šimka, Minařík, Šot (67. Andrle), Vachtl (46. Kotlan). Trenér: Josef Kožíšek.