Sokol Postřekov - 1. FC Horš. Týn 2:3 (0:1)

07.11.2010 20:09

 V dalším z okresních derby v I. B třídě hostil Sokol Postřekov za mírně deštivého počasí celek 1. FC Horšovský Týn. Oba týmy spolu sousedily v tabulce a 6. Postřekov měl při stejném počtu 20 bodů o tři branky lepší skóre než 7. horšovskotýnské mužstvo. V prestižním a nervózním zápase se skóre měnilo jako na houpačce a závěr zápasu vyšel lépe hostům.

V úvodu zápasu se dvakrát dostali domácí na dostřel Vacíkovy branky, ale nic z toho nevytěžili. V 5. minutě po Škrabalově tr. kopu mířil hlavou nad soupeřovu branku domácí Tomášek. Hned z protiútoku mířil hlavou z rohu malého vápna horšovskotýnský Vachtl těsně vedle levé Noskovy tyče. Poté mířil těsně vedle Vacíkovy branky po samostatné akci Steinberger a na druhé straně Nosek zneškodnil Šotovu střelu z 18 metrů. Hrálo se vyrovnaně, v tempu, útoky se valily nahoru-dolů. V 7. minutě zmařil Nosek pádem pod nohy šanci hostujícího Šota, o pět minut později musel na druhé straně Vacík nadvakrát likvidovat Vavříkovu střelu a míč přikrýt před nabíhajícím Jasanem. Ve 14. minutě se při závaru před domácí brankou dostali ke střele postupně tři hostující hráči, ale domácí zadáci vždy stačili jejich pokusy zblokovat. Po čtvrthodině hry rozehrál hostující Minařík tr. kop a Vachtl hlavou přestřelil Noskovu branku. Ve 20. minutě usměrnil centr domácího Královce hlavou nad Vacíkovu branku Tomášek. Poté zatáhl míč po pravé straně domácí Jasan, našel Steinbergera, jehož volej ze 12 metrů mířil opět nad branku. Ve 29. minutě unikl domácí Královec po pravé straně, centrem našel Jasana, který sice hlavou rozvlnil Vacíkovu síť, ale pro zdvižený praporek pomezního rozhodčího, signalizující ofsajd, gól uznán nebyl. Hosté kontrovali střelou Minaříka, se kterou si Nosek poradil a další střelou Andrleho, kterou domácí gólman vytlačil nad branku. Ve 37. minutě byl před pokutovým územím domácích faulován pronikající Kotlan, tr. kop rozehrál z 18 metrů Andrle, míč ve vzduchu zaplachtil a nešťastný Nosek si jej srazil pod břevno – 0:1. O dvě minuty později Vacík vyrazil tr. kop postřekovského Vavříka a Závodného volej srazili hosté na roh. Když pak ze střední vzdálenosti přestřelil horšovskotýnskou branku Vavřík, bylo to v prvním poločase vše.

Do druhého dějství vstoupili aktivně domácí, převzali iniciativu a zatlačili hosty na jejich polovinu. Už ve 49. minutě se jim to vyplatilo, protože Bučkovu přihrávku za obránce zužitkoval Vavřík, ze 14 metrů zprava prostřelil Vacíka a srovnal na 1:1. Hosté kontrovali Wolfovou střelou z úhlu, která však minula cíl. Další branku dosáhli domácí v 56. minutě, ale pro avizovaný ofsajd nebyla uznána. O pouhou minutu později vyhrál za půlící čarou souboj o míč důrazný Buček, šel sám proti Vacíkovi udělal mu kličku a do odkryté branky poslal domácí do vedení – 2:1. Domácí byli na koni a dezorientovaná obrana hostů si nevěděla s pohyblivými domácími hráči rady. Jen o dvě minuty později poslal do uličky domácí Škrabal míč na nabíhajícího Bučka, kterého musel vybíhající Vacík faulovat a byl z toho pokutový kop. V této fázi hry měli domácí hosty „na lopatě,“ ale když Vacík Steinbergerův pokutový kop vyrazil na roh, vrátil je zpět do hry. V 63. minutě zatáhl po pravé straně míč Vachtl, uvolnil se a zpětnou přihrávkou našel Kotlana, jehož volej z šestnáctky trefil nohy spoluhráče Andrleho a míč se odrazil za záda překvapeného Noska – 2:2. Hosté postupně hru vyrovnali, ale na hřišti se oboustranně přiostřilo a rozhodčí Šlauf začal rozdávat karty. Nejprve Vacík zneškodnil těsně před nabíhajícím Steinbregrerem Závodného centr a pak na druhé straně po Kotlanově centru zprava hlavičkoval Vachtl z 8 metrů vedle levé Noskovy tyče. Střela domácího Vojtěcha Královce ze střední vzdálenosti jen o kousek minula levou Vacíkovu tyč. V 74. minutě se ke střele z 23 metrů dostal hostující Andrle, míč se odrazil od domácích zadáků ke Kotlanovi a jeho pokus byl zblokován na roh. Horšovskotýnští byli stále nebezpečnější, ale v 77. minutě zahodil Šot tutovku, když po Minaříkově pasu šel sám na Noska, ten však jeho pokus o lob vystihl a domácí podržel. Ti zahrozili o chvíli později, ale Steinbergerovu střelu zprava zblokovali hosté ke Škrabalovi, jehož pohotový volej jen o kousek minul levou Vacíkovu tyč. Deset minut před koncem se do domácí šestnáctky vřítil horšovskotýnský Šot, ale tísněn dvěma zadáky zamířil z 15 metrů vedle pravé Noskovy tyče. Vzápětí se do vyložené šance dostal na druhé straně Škrabal, ale Vacík jeho střelu z 10 metrů výtečně zneškodnil. V 82. minutě skončil tr. kop hostujícího Šota těsně vedle pravé tyče domácí branky a hned vzápětí musel předčasné do sprchy po druhé žluté domácí Vavřík. Dvě minuty před koncem přestřelil Noskovu svatyni hostující Wolf a vzápětí vyboxoval na druhé straně Tomáškův tr. kop Vacík. V nastavení ještě odešel předčasně do sprchy hostující Šot po zbytečném zákroku na Noska a druhé žluté kartě. Když už se všichni smířili s remízou, pronikl po levé straně horšovskotýnský Andrle, zpětnou přihrávkou našel volného Wolfa a ten z 8 metrů rozhodl o vítězství hostů – 2:3. Na vyrovnání již neměli domácí dost času a tak se překvapivě body stěhují do Horšovského Týna.

Řídil rozhodčí Šlauf, ŽK: 4:3, ČK: 1:1.

Sestava 1. FC H. Týn: Vacík – Pačesný, Koriťák, Ouřada, Wolf – Kotlan (87. Šot Jan), Šimka, Minařík, Andrle – Šot, Vachtl. Trenér: Kožíšek.