1. FC Horšovský Týn - T. Chodov 2:3 (0:1)

31.10.2010 20:01

Nevydařený zápas sehráli hráči 1. FC Horšovský Týn v 11. kole I. B třídy, když na svém hřišti hostili svého tabulkového souseda – Tatran Chodov. V prvním poločasu byli hosté aktivnější, lépe kombinovali a byli pohyblivější, za což si do šaten odnesli jednogólový náskok. Když pak hned v úvodní minutě druhé půle zvýšil vedení hostů vlastencem Šimka a v 53. minutě z penalty upravil už na 0:3 Chmelík, vypadalo to na debakl. Domácí se však v závěru zápasu zmobilizovali, převzali iniciativu, dvěma góly Vachtla snížili, ale když pak během pěti vteřin trefili třikrát břevno a dva fauly v pokutovém území rozhodčí benevolentně přehlédl, nedosáhli domácí v dramatickém závěru ani na bod.
Hned ve 2. minutě se do slibné příležitosti dostal domácí Šot, ale v rozhodující chvíli netrefil míč a bylo po šanci. O minutu později napřáhl z 18 metrů domácí Minařík, ale orazítkoval pouze levou tyč Staviarského branky. Poté musel dvakrát před nabíhajícími útočníky zasahovat domácí gólman. Když pak hosté odvrátili Šimkův tr. kop, přišla 15. minuta, kdy si chodovský Jan Pfeifer pohrál s domácími obránci, uvolnil se a centrem zleva našel zcela nehlídaného Kobese, který hlavou ze 3 metrů u vzdálenější tyče poprvé rozvlnil síť domácí branky – 0:1. Domácí byli málo pohybliví, kazili přihrávky a tak hosté postupně převzali střed pole. Nakopávané míče na pohyblivé ofenzívní hráče Tatranu dělalo domácím velké problémy. Ti se zmohli pouze na nedůrazné střely ze střední vzdálenosti, se kterými si Staviarský poradil. Ve 31. minutě vybojoval důrazný a rychlonohý Svoboda na pravé straně míč, centrem našel nehlídaného Kobese, který si dal se střelou načas a tak trefil zleva z úhlu z 8 metrů jen tělo dobře vybíhajícího domácího gólmana. Vzápětí se na druhé straně dostal do dobré příležitosti po Šotově vysunutí nabíhající Minařík, ale ze 14 metrů trefil jen tělo padajícího Staviarského. Ten si po chvíli poradil i s pokusem Šota z 18 metrů. Ve 38. minutě trefil z tr. kopu hostující Holar domácí zeď a míč skončil nad brankou. Pět minut před obrátkou si se slabou Minaříkovou střelou bez problému poradil Staviarský a vzápětí se na druhé straně uvolnil Kobes, jeho střelu však srazili domácí zadáci. Ve 43. minutě musel Stavirský na zem, aby zneškodnil Šotovu šanci a o minutu později se vytáhl ochránce domácí svatyně, když stačil střelu Jana Pfeifera ze 20 metrů vytlačit na břevno a odražený míč poslal z úhlu zprava ve skluzu vedle domácí branky Svoboda.
Šokující byla úvodní minuta druhé půle, když Svobodův centr zprava ve snaze míč odkopnout poslal z malého vápna pod břevno vlastní branky Šimka – 0:2. Agilní Svoboda o chvíli později mířil zprava vedle vzdálenější tyče domácí branky a stejně si vedl na druhé straně po přihrávce Kotlana nabíhající Šot střelou z 15 metrů. V 54. minutě zahrál neštastně rukou v pokutovém území domácí Bulička a z pokutového kopu zvýšil Chmelík – 0:3. Teprve tento gól domácí probudil a ti pak začali pomalu přebírat iniciativu, kterou stupňovali až do silného tlaku v samotném závěru zápasu. V 55. minutě rozehrál tr. kop ze 30 metrů domácí Wolf, našel v pokutovém území Vachtla, který si dobře přikryl míč a střelou z 8 metrů snížil na 1:3. O minutu později stačil hostující brankář zachytit míč před nabíhajícím Šotem a tentýž hráč vzápětí mířil z 18 metrů těsně vedle levé Staviarského tyče. Zlobili i hosté, ale domácí gólman stačil vyboxovat míč před pronikajícím Janem Pfeiferem. Poté si hostující brankář poradil s nedůraznou Buličkovou střelou z 18 metrů a technická Koriťákova střela o kousek přelétla chodovskou branku. V 63. minutě našel domácí Koriťák nabíhajícího Kotlana, který zatáhl míč po pravé straně, centrem našel nabíhajícího Vachtla, jehož volej z 9 metrů znamenal snížení na 2:3. Hned po rozehrání stačil se štěstím nadvakrát zneškodnit šanci hostujícího Jindřicha Pfeifera horšovskotýnský gólman. V 72. minutě si svoji neuvěřitelnou smůlu vybrali domácí. Nejprve se proháčkoval hostující obranou Minařík a z 10 metrů zatřásl břevnem Staviarského branky, míč se odrazil k Andrlemu, který střelou ze 12 metrů trefil opět břevno, odražený míč se vrátil k témuž střelci, který tentokráte hlavou z 10 metrů trefil břevno chodovské branky potřetí!!! O dvě minuty později byl v pokutovém území Chodova sražen pronikající Minařík, ale rozhodčí Krauz nereagoval. Stejně se zachoval o chvilku později při faulu na pronikajícího Kotlana, který byl podkopnut těsně před šestnáctkou. V 75. minutě se po Beňušíkově rohovém kopu dostal ke střele ve skluzu domácí Koriťák, ale mířil z 8 metrů jen do jednoho ze soupeřových zadáků. Staviarský si poté poradil s pokusem Minaříka ze 22 metrů a pak přišly možnosti pro hosty. Nejprve se do šance přes otevřenou obranu domácích dostal chodovský Jan Pfeifer, ale jeho střelu z úhlu strážce domácí branky vyrazil, poté se v šanci ocitl Kobes, ale rovněž jeho střelu z 16 metrů výtečně vytlačil domácí brankář na roh. V 82. minutě zamířil ze 17 metrů domácí Kotlan těsně vedle levé chodovské tyče a pět minut před koncem ignoroval rozhodčí dva zákroky hostujících hráčů v pokutovém území, které přinejmenším hraničily s fauly. Když pak Vachtlova střela skončila kousek vedle branky hostů, na druhé straně vytlačil Kobesovu střelu domácí gólman na roh a hosté se ubránili při závaru před svojí brankou bylo to v zápasu vše a hosté odvezli všechny body.