1. FC Horšovský Týn - FK Staňkov 2:2 (1:1)

13.11.2010 15:32

 

V posledním kole podzimní části soutěže I. B třídy hostil ve skupině A celek 1. FC Horšovský Týn v okresním derby, mužstvo FK Staňkov. Vzhledem k předchozímu deštivému počasí se zápas, přeložený na sobotu hrál od 10.30 na horšovskotýnském hřišti s umělou trávou. Ve vyrovnaném zápase se po výsledkové houpačce nakonec oba soupeři rozešli smírně.

Úvod vyšel lépe domácím, ale Šot mířil po Vachtlově přihrávce vedle Jánského levé tyče a Minařík ze střední vzdálenosti jen těsně přestřelil stavovskou branku. Hosté byli od začátku lepší v kombinaci a to jim přineslo i první úspěch. Ve 12. minutě pronikl po pravé straně staňkovský Rejthar, podařilo se mu odcentrovat přesně na nehlídaného Dostálíka, jehož střela volejem z hranice šestnáctky znamenala vedení – 0:1. Domácí kontrovali střelou Šota ze střední vzdálenosti, která však skončila těsně nad Jánského brankou. Kombinační hra na domácí zadáky platila a hosté se po přesných narážečkách dostali dvakrát do nebezpečných pozic, ale Vacíkovu branku nakonec neohrozili. Ve 22. minutě zneškodnil Jánský tr. kop domácího Minaříka a na druhé straně těsně minul Vacíkovu levou tyč Janka. Hosté se na čas ujali iniciativy, ale s Dostálíkovou střelou ze střední vzdálenosti si Vacík nadvakrát poradil a Brožův pokus, po rohovém kopu, skončil nad jeho brankou. Po půlhodině hry si z vlastní poloviny našlápl k sólu domácí Minařík, zatáhl míč až před pokutové zemí soupeře, ale místo zakončení volil přihrávku na Vachtla, jehož nedůrazná střela minula staňkovskou branku. S blížícím se závěrem poločasu se  do ofenzívy tlačili domácí, ale Minařík po narážečce se Šotem z 18 metrů Jánského branku minul. Vyrovnání přišlo ve 34. minutě, kdy hosté odvrátili centrovaný míč k Andrlemu, který si jej nohou nadhodil na hlavu, přeloboval zprava z 8 metrů brankáře Jánského a míč u vzdálenější tyče doklepl hlavou do sítě Vachtl – 1:1. O dvě minuty později se hostující gólman blýskl parádním zákrokem, když vytlačil míč směřující po Šotově tr. kopu do pravé šibenice, na roh. Ve 39. minutě našel Kotlan autovým vhazováním Vachtla, ale jeho střela z šestnáctky skončila vedle pravé Jánského tyče. V předposlední minutě si staňkovský brankář a domácí Šot dali repete a i tentokráte stačil Jánský zneškodnit dobře kopnutý tr. kop. Když pak Šotovu střelu srazili hosté na roh, bylo to v poločase vše.

Ve druhém dějství se začalo opět vyrovnaně. Ve 48. minutě měl Vacík plné ruce práce, aby zkrotil Jankovu střelu z 20 metrů a o tři minuty později na druhé straně pronikl do pokutového území domácí Šot, v souboji s Dolejšem upadl a byl na světě poměrně přísný pokutový kop. Míč si postavil Vachtl, ale penaltu kopl velmi špatně, takže Jánský nedobře umístěnou přízemní střelu vystihl a zneškodnil. V 53. minutě zamířil zprava hostující Janka vedle vzdálenější Vacíkovy tyče a na druhé straně stačili hosté nedůraznou střelu Andrleho srazit na roh. Když se pak střelami neprosadili hostující Brož a Janka na jedné straně a Vachtl s Andrlem na straně druhé, byl blízko úspěchu staňkovský Rejthar, ale blokován,  jen těsně nedosáhl na Brožův centr zprava. V 74. minutě zatáhl míč po pravé straně domácí Vachtl, našel zpětnou přihrávkou volného Šota a ten se volejem ze 13 metrů nemýlil – 2:1. Hosté kontrovali střelou Dotálíka, která však o kousek minula levou Vacíkovu šibenici. V závěru zápasu strhli aktivitu na své kopačky hosté a to jim nakonec přineslo vyrovnání v 82. minutě, kdy zprava napřáhl z 18 metrů Dostálík a Vacík na míč směřující ke vzdálenější tyči nedosáhl – 2:2. Když pak skončila Rejtharova hlavička těsně vedle levé Vacíkovy šibenice a Šotův pokus srazili hosté na roh, skončil zápas dělbou bodů.

Sestava 1. FC H. Týn: Vacík – Pačesný, Koriťák, Ouřada (78. Malý), Wolf – Kotlan (70. Bulička), Šimka, Minařík, Andrle – Šot, Vachtl. Trenér: Jiří Kožíšek.