1. FC Horšovský Týn - B. Zbůch 4:2 (4:2)

14.09.2010 09:07

Po překvapivém vítězství na hřišti Spartaku Klenčí hostilo mužstvo 1. FC Horšovský Týn na svém hřišti celek Baníku Zbůch. V první půli se hrálo vyrovnaně, hosté byli kombinačně zdatnější, ale domácí obrana je příliš do zakončení nepouštěla. Zato defenzíva hostů byla v této fázi hry poněkud prostupnější, čehož domácí využili. Ve druhém poločase převzali iniciativu hosté, kombinační hrou ve středu hřiště si vytvořili tlak, ale zradila je koncovka, takže poločasový náskok domácích se jim zvrátit nepodařilo.
Když si s Hrdličkovou střelou ve skluzu poradil domácí brankář Vacík, přesunula se hra mezi šestnáctky a brankáři se nudili. To platilo jen do 16. minuty, kdy domácí Beňušík rozehrál tr. kop zleva, na míč si naskočil Minařík a hlavou z 8 metrů otevřel skóre – 1:0. Hosté kontrovali nepřesným tr. kopem Hrdličky, ale po chybném zákroku hostujícího brankáře Fiťmy, který nezasáhl dobře dopadající vysoký centr, musel ve snaze zachránit situaci použít faulu na Šota a z nařízeného pokutového kopu zvýšil v 19. minutě Vachtl na 2:0. I nadále však hráli hosté vyrovnanou partii, ale ve 23. minutě se neprosadil Schjebal ani Karbusický, jejichž pokusy skončily u Vacíka. Na druhé straně mířili nepřesně Beňušík a Šot. Ve 29. minutě si na nakopnutý míč naběhl domácí Šot za soupeřovu obranu a přes vybíhajícího Fiťmu zvýšil ze 17 metrů na 3:0. Hosté však nesložili zbraně a ve 33. minutě musel Vacík pádem pod nohy zneškodnit sólo hostujícího hráče a protože to bylo s faulem, byla na světě druhá penalta, kterou se štěstím proměnil Karbusický, když si Vacík na míč sáhl – 3:1. Hosty gól povzbudil a Vacík musel vzápětí výborným zákrokem vytlačit na roh Kubíčkovu střelu zleva. Ve 38. minutě našlápl domácí kanonýr Šot ke svému typickému sólu, míč protlačil přes dva obránce a střelou z šestnáctky zvýšil na 4:1. Poté Vacík vyboxoval Hrdličkův centr k Fořtovi, ale ten v dobré pozici mířil nad. Pět minut před obrátkou zakončil průnik po pravé straně domácí Vachtl střelou vedle bližší tyče a následoval trest – těsně před obrátkou se míč od hostujícího Karbusického dostal k volnému Schejbalovi a ten z 15 metrů trefil přesně k pravé tyči – 4:2.
Většina druhého poločasu se odehrávala pod taktovkou hostů, kteří se neustále tlačili do šestnáctky domácích a kvalitní kombinační hrou ovládli hru. Ve 49. minutě Vacík bravurně vytlačil Fořtovu střelu z šestnáctky směřující přesně k jeho pravé tyči a vzápětí musel domácí gólman na zem pod nohy nabíhajícího Schejbala. V 54. minutě Zatáhl míč po pravé straně zbůšský Karbusický, našel volného Pfeifera, ale ten ve vyložené šanci ze 14 metrů přestřelil. Po hodině hry utekl po pravé straně hostující Fořt, jeho střelu ze 12 metrů stačil Vacík nohou vyrazit a tentýž hráč hostů ze 14 metrů přestřelil. V 65. minutě po Schejbalově tr. kopu zprava mířil u vzdálenější tyče ve skluzu Fořt těsně vedle. Dvacet minut před koncem se opět po pravé straně probil hostující Hettler, našel volného Karbusického, ale jeho střelu z 8 metrů stačil jeden z domácích zadáků zblokovat. V 73. minutě si za domácí obranu zaběhl Karbusický, ale tutovku sám proti Vacíkovi zazdil střelou ze 12 metrů nad domácí branku. Poté Vacík dvakrát vyboxoval nebezpečné centry hostů a Jirkova střela z šestnáctky skončila vedle jeho levé tyče. Neprosadil se ani Schejbal z 10 metrů a tak se domácí dostali do hry až pět minut před koncem, ale Kotlanovu střelu stačil Fiťma vyrazit na roh. Hosté ve snaze o zvrat přitvrdili hru a doplatil na to v 90. minutě Schejbal, který po druhé žluté musel do sprchy. Rozhodčí nastavil 8 minut. Domácí Malý minul volejem zprava branku po Minaříkově tr. kopu a vzápětí na druhé straně výtečně vyrazil Vacík Fořtovu bombu ze 12 metrů po rohovém kopu Hrdličky. V 52. minutě se mezi dvěma obránci prodral do šestnáctky domácí Kotlan, ale jeho střelu v tísni brankář Fiťma vyrazil. Když poté poslal Malý dopředu Minaříka a ten svůj průnik po pravé straně zakončil střelu vedle bližší tyče, bylo ze zápasu vše.
Řídil rozhodčí Maštalíř, ŽK: 1:5, ČK: 0:1.
1. FC H. Týn: Vacík – Pačesný, Šimka, Ouřada, Švehla (80. Touš) – Kotlan, Wolf (60. Andrle), Beňušík (73. Bulička), Minařík – Vacht (64. Malý), Šot. Trenér: Josef Kožíšek.