1. FC Horš. Týn - T. Přimda 1:2 (0:1)

29.05.2011 22:06

Vedoucí celek tabulky se představil v neděli odpoledne na hřišti 1. FC Horšovský Týn a se štěstím sim si brankou v nastaveném čase nakonec odvezl všechny body. Hrál se vyrovnaný zápas a v jeho závěru dokonce domácí přišpendili hosty na dlouhé minuty před jejich šestnáctku a ti nakonec byli spokojeni s bodem, což dokazovalo jejich dvojnásobné taktické střídání v posledních minutách zápasu. V nastaveném čase jim však vyšla rychlá akce, na jejímž konci padl vítězný gól a domácí přišli i o ten bod, na který už už sahali.

V úvodu zápasu poslal dopředu domácí Pačesný nabíhajícího P. Vachtla, ale ten místo proniknutí do šestnáctky se s míčem zastavil a hosté jej o něj připravili. Běžela teprve 5. minuta, ve které domácí Ouřada fauloval pronikajícího J. Brouzdu a byla z toho penalta, kterou bez problémů proměnil P. Brouzda – 0:1. Poté si s tr. kopem P. Brouzdy poradil Vacík a po čtvrthodině na druhé straně po akci M. Vachtla zakončoval bombou ze 20 metrů Šot, ale Landrgott stačil míč vytlačit nad břevno. Poté neuspěli se svými pokusy domácí Wolf a na druhé straně Hrabovský, když jejich zakončení skončilo v rukou brankářů. Ve 32. minutě byli domácí blízko vyrovnání, když po pravé straně pronikl P. Vachtl, ale akci zakončil střelou do bližší tyče Landrgottovy branky. Když si potom s Paluchovou střelou poradil Landrgott a další střela téhož domácího záložníka skončila vedle, bylo to v prvním dějství vše.

V úvodu druhého poločasu vyboxoval hostující brankář Paluchův centr a na druhé straně skončila Opavova střela vedle Vacíkovy branky.V 56. minutě stačili domácí zblokovat Karáskovo střelu ze 14 metrů a poté si s Hečkovou střelou ze 20 metrů poradil Vacík. V 65. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když nejprve vyběhl brankář Landrgott, aby hlavou odvrátil míč před pokutovým územím, ten však vybojoval Šot a střelou z 18 metrů do protipohybu vracejícího se gólmana srovnal na 1:1. Domácí gól nabudil a o čtyři minuty později vybojoval Paluch míč pro P. Vachtla, ale ten v dobré příležitosti minul zleva vzdálenější tyč přimdské branky. Když pak v 76. minutě domácí Šot jen o kousek přestřelil branku soupeře, dostal se tváří v tvář domácímu brankáři Vacíkovi hostující Hečko, ale kromě vybíhajícího gólmana obstřelil i jeho branku. V této fázi se hosté dostali pod tlak, ze kterého se nemohli dlouhé minuty vymanit. Domácí P. Vachtl střelou trefil jen jednoho ze soupeřů, o chvíli později Šotovu bombu z 19 metrů vytlačil Landrgott na roh a v 84. minutě zazdil velmi dobrou šanci domácí P. Vachtl, který zleva z 9 metrů přestřelil přimdskou branku. S blížícím se závěrem zápasu se hosté trochu vymanili ze sevření a kontrovali několika rychlými akcemi. V 85. minutě musel Vacík na zem, aby zneškodnil akci J. Brouzdy, střelu Karáska domácí zblokovali a na druhé straně přestřelil Landrgottovu branku Paluch. V 88. minutě zamířil ze 14 metrů hostující Malý vedle Vacíkovy branky a stejně tak se vedlo na druhé straně Benušíkovi. Když už běžela 93. minuta vysunul hostující Vovchuk nabíhajícího Hečka, ten šel sám na Vacíka, kterého technicky obstřelil a míč nasměroval ke vzdálenější tyči – 1:2.

Sestava 1. FC Horš. Týn: Vacík – M. Vachtl, Ouřada (56. Benušík), Šindelář, Pačesný – Andrle, Paluch, Wolf, Minařík (29. Kotlan, 45. Barnáš) – P. Vachtl, Šot. Trenér: Kožíšek.

Vok