1. FC Horš. Týn - Sp. Klenčí 2:0 (0:0)

09.04.2011 20:37

 Domácí FC si ze dvou jarních kol nepřipsalo ani bod a svým výkonem vzbudilo u fanoušků rozpaky. Naopak Klenčí získalo na jaře šest bodů a posunulo se na 3. místo tabulky, takže se očekával zajímavý zápas, který se však trochu překvapivě odehrál na umělé trávě, jenž kvalitnímu fotbalu vždy trochu škodí.
Ve vyrovnaném prvním poločasu byla k vidění spíše fotbalová nuda, když se hrálo mezi šestnáctkami spíše na jistotu, s minimem šancí na obou stranách. Ve druhém dějství již byla hra trochu pestřejší, bylo k vidění více nasazení a při střídavé aktivitě obou mužstev i několik zajímavých momentů před oběma brankami.

Ve 3. minutě zamířil hlavou domácí Barnáš, po tr. kopu Benušíka vedle Sokolovy branky a na druhé straně prokázal Vacík postřeh po střele z 8 metrů, kterou vyrazil a domácí zahráli míč na roh. Po čtvrthodině hry zatáhl míč po pravé straně domácí Kotlan, našel nabíhajícího Vachtla, který míč posunul na Palúcha, ale tomu stačili hosté ránu zblokovat. O pět minut později zastavili domácí pronikajícího Mifka za cenu rohu. Ve 24. minutě si s pokusem klenečského Řezníčka poradil Vacík a po půlhodině hry se domácí zlobili, když míč v pokutovém území hostů trefil ruku Vejmelky a hlavní rozhodčí Liškutín nechal pokračovat ve hře. Ve 36. minutě musel brankář Sokol na zem, aby zachytil míč těsně před nabíhajícím Šotem a vzápětí si na druhé straně s Mifkovou střelou poradil Vacík. V závěru první půle převzali iniciativu hosté, ale jejich dvě opakované střely stačili zblokovat domácí zadáci a s Hromníkovým pokusem z 22 metrů si Vacík poradil.
Hned v úvodu druhého dějství se do vyložené šance dostal domácí kanonýr P. Vachtl, ale po Pačesného akci a centru zprava mířil hlavou z 8 metrů nad Sokolovu branku. O deset minut později zahrozil na druhé straně Toth, ale zprava minul vzdálenější Vacíkovu tyč. V 57. minutě pronikl po pravé straně hostující Housar, vyhnul se vybíhajícímu Vacíkovi, ale z těžkého úhlu jeho odkrytou branku netrefil. Poté si s Šotovým tr. kopem poradil Sokol stejně, jako na druhé straně Vacík s pokusem Mifka. V 74. minutě rozehrál domácí Šot tr. kop z 25 metrů, brankář Sokol míč jen vyrazil před sebe, ale Palúch volejem klenečskou branku přestřelil. V 76. minutě se před pokutovým územím hostů uvolnil Palúch, z 18 metrů napřáhl, ale trefil pouze spojnici levé Sokolovy tyče s břevnem a následný Šotův volej z 10 metrů mířil vysoko nad soupeřovu branku. V 79. minutě zatáhl P. Vacht míč po pravé straně, ale jeho centr zkrotil brankář Sokol. Hosté tato varování nebrali vážně a tak přišel o dvě minuty později trest. Šot našel úplně volného nabíhajícího Andrleho a ten ze 14 metrů prostřelil vybíhajícího Sokola, trefil vzdálenější tyč, od které skončil míč v síti – 1:0. Když pak v 84. minutě rozehrál domácí Benušík tr. kop přesně na hlavu nehlídaného P. Vachtla, který z 5 metrů zvýšil na 2:0, bylo rozhodnuto. Hosté sice ještě několikrát zahrozili, ale Vacík se dvakrát vyznamenal po střelách k tyči, které stačil vytlačit na roh a dvě střely hostujících hráčů v těsném sledu stačili domácí zblokovat, takže na druhý pokus zůstaly všechny body doma.
Sestava 1. FC H. Týn: Vacík – Pačesný, Wolf, Šindelář, Vachtl M. – Kotlan, Palúch, Benušík, Barnáš (58. Andrle) – Vachtl P. (90. Touš), Šot (86. Ouřada). Trenér: Kožíšek.

Sestava Sp. Klenčí: Sokol J. - Sokol P., Hromník, Holar, Vejmelka, Housar, Psutka, Řezníček, Mifek, Čech, Ledvina (46. Toth). Trenér. Moravec.

Před 60 diváky řídil rozhodčí Liškutín, ŽK 2:2.