1. FC Horš. Týn - Dl. Újezd 1:4 (1:1)

26.03.2011 18:10

 

Domácí chtěli soupeři oplatit porážku 5:3 z podzimní části soutěže a do konce první půle to vypadalo, nadějně.  Přes vyrovnanou hru však hosté domácí přehrávali jistější defenzívou, lepší kombinací a rychlejším přechodem do útoku, což byly faktory, které nakonec rozhodly o jejich výrazném vítězství.

Domácí začali zápas nešťastně, když brankář Tauš neudržel v 8. minutě, po slabé střele míč, který za jeho záda dopravil nekrytý Hobza – 0:1. V 17. minutě se však dočkali vyrovnání, když Wolf našel nabíhajícího Šota, který zleva z 15 metrů prostřelil hostujícího gólmana – 1:1. Obraz hry byl vyrovnaný, hosté se však častěji dostávali do zakončení, i když vážněji domácí branku neohrozili. Horšovskotýnští kontrovali ve 28. minutě, ale Wolfova střela z 22 metrů jen o kousek minula levou šibenici hostů. Vzápětí po závaru před Taušem hosté dvakrát vystřelili, ale pokaždé trefili tělo domácích zadáků a když pak skončila další střela hlavou v 29. minutě nad břevnem domácí branky, přišla velká šance domácích. Ve 31. minutě si u pravého rohového praporku pohrál domácí Petr Vachtl se dvěma soupeři, obešel je, centrem našel nabíhajícího Šota, ale ten volejem z malého vápna minul pravou soupeřovu tyč. Když i další útočná akce na druhé straně skončila střelou mimo, šlo se do kabin za smírného stavu.

I ve druhé půli se hrálo vyrovnaně, ale v 55. minutě zahráli hosté rohový kop, míč se odrazil od vzdálenější tyče do pole odkud jej nehlídaný hostující kapitán Houda vrátil za Taušova záda – 1:2. O čtyři minuty později posoudil tvrdý zákrok hostů v pokutovém území na pronikajícího Palúcha jako dovolený a po chvíli po Vachtlově přihrávce mířil volejem z šestnáctky Wolf do soupeřova zadáka. Když pak vzápětí na Wolfův centr zprava nedosáhl ve skluzu optimálně Šot a míč skončil vedle újezdské branky, přišla pro domácí  další rána. Po trestném kopu zprava zůstal nedůslednou domácí obranou nehlídaný Bukva a hlavou z 10 metrů zvýšil – 1:3. Domácí branka na chvilku rozhodila a měli štěstí, že Tauš stačil reflexivně nohou vykopnout střelu volného soupeřova útočníka. V 74. minutě hosté opět zahrozili, ale míč skončil po hlavičce těsně nad Taušovou brankou. Vzápětí na druhé straně zmařil hostující brankář pádem pod nohy rodící se Šotovu šanci. Domácí kanonýr se do další šance dostal v 78. minutě, ale z úhlu trefil jen tělo vyběhnuvšího gólmana. Po následném rohovém kopu si hostující gólman poradil s nedůrazným volejem a když deset minut před koncem po brejku osamocený Houda zvýšil na 1:4, bylo definitivně rozhodnuto, že všechny body pocestují do Dlouhého Újezda. Ofenzívní snahy domácích se totiž rozbíjely na pevné obraně hostů nebo končily nepřesnou přihrávkou, či sólem do ztracena...

1. FC H. Týn: Touš – Vachtl M., Ouřada, Pačesný, Šindelář – Barnáš, Paluch, Wolf, Andrle – Šot, Vachtl P. Na střídání: Malý, Kotlan, Beňušík, Vacík, Pareský. Trenér Kožíšek.

Sparta Dl. Újezd: Mrázek – Sňozík, Kabourek, Houda, Bydžovský, Hutta, Bučan, Roháč, Stoklasa, Bukva, Kobza. Na střídání: Švábek, Chejnovský. Trenér Smolák