1. FC H. Týn - S. Krchleby 3:1 (2:0)

29.08.2010 19:35

V druhém zápasu v I. B třídě se premiérově představilo mužstvo 1. FC Horšovský Týn na domácím trávníku v okresním derby se Sokolem Krchleby. Přestože byl průběh celého utkání vcelku vyrovnaný, všechny body zůstaly nakonec doma a nemalou zásluhu na tom má i brankář Vacík, který zneškodnil několik vyložených šancí hostů.

Ten i s trochou štěstí vyřešil velký závar před svojí brankou v 6. minutě, když vleže zachytil míč těsně před brankovou čárou. O minutu později, na druhé straně po Minaříkově centru zleva, hlavičkoval z 10 metrů domácí Vachtl, ale jen do náruče brankáře Chvátala. Poté si hostující gólman poradil bez problému s pokusem Šota z 18 metrů a ve 13. minutě musel Vacík v domácí brance vyrážet bombu Beisbiera z 18 metrů na roh. Ve 20. minutě si na Skálův centr zleva naskočil krchlebský Podzimek, ale mířil vedle. O dvě minuty později musel na zem domácí brankář Vacík, aby zažehnal nebezpečí před nabíhajícím O. Doležalem. Ve 24. minutě rozehrál zprava tr. kop hostující Šmrha, ale Poslední hlavou z 10 metrů Vacíkovu branku minul. Gólu se domácí dočkali ve 26. minutě, kdy Ouřadův dlouhý míč prodloužil hlavou Kotlan na nabíhajícího Šota, ten stačil míč před vybíhajícím brankářem Chvátalem usměrnit do branky – 1:0. Po půlhodině hry vybojoval domácí Kotlan míč na půli hřiště, zatáhl jej k pokutovému území hostů, našel vpravo nabíhajícího Vachtla, jehož centr však volejem ze 14 metrů zleva usměrnil Šot v dobré pozici nad krchlebskou branku. Ve 32. minutě rozehrál tr. kop z 25 metrů hostující Štverka a O. Doležal hlavou mířil nad domácí branku. Branky se hosté dočkali ve 35. minutě, ale pro Skálův ofsajd nebyla uznána. Hned minutu nato se však radovali domácí, když Minařík našel dlouhým odkopem nabíhajícího Vachtla, který zprava z 15 metrů vystřelil, Chvátal míč vyrazil zpět k domácímu útočníkovi, který se efektně kličkou uvolnil přes dobíhajícího obránce i brankáře a do odkryté branky skóroval – 2:0. Hosté zazlobili ve 39. minutě, kdy po tr. kopu M. Doležala hlavičkoval nehlídaný Poslední, který však mířil vedle. Dvě minuty před obrátkou se pěkně uvolnil domácí Koriťák, ale jeho střela z 18 metrů skončila kousek vedle levé Chvátalovy šibenice. Těsně před přestávkou rozehrál na druhé straně tr. kop zleva domácí Beňušík na Kotlanovu střelu hlavou stačil Chvátal reflexivně vyrazit, Kotlan našel nabíhajícího Vachtla, ale jeho střelu z 10 metrů vyrazil brankář Chvátal.
V úvodu druhé půle se uvedl nepřesnou střelou ze 22 metrů domácí Šot a ve 49. minutě musel na druhé straně vytáhnout brankář Vacík jeden ze svých parádních zákroků, aby vyrazil vydařenou střelu Posledního směřující k jeho pravé tyči. V 50. minutě na centr domácího Šota zprava nedosáhl před krchlebskou brankou Vachtl a vzápětí opět čaroval v druhé brance Vacík, když vytlačil střelu M. Doležala z 15 metrů na roh. Po jeho rozehrání usměrnil hlavou z 8 metrů míč nad domácí branku Poslední. Když se zdálo, že se hosté dostanou do trvalejšího tlaku, přišla 54. minuta v níž domácí Wolf zatáhl míč po pravé straně, probil se do šestnáctky a místo centru volil střelu z úhlu z 10 metrů, která skočila v síti – 3:0. Hned vzápětí měli hosté možnost snížit, ale Vacík zázračně vyrazil Šmrhovu hlavičku z malého vápna po Podzimkové tr. kopu na roh a po jeho rozehrání míč vyboxoval. V 62. minutě uviděl za přifilmovaný faul na Skálu druhou žlutou kartu domácí Bulička a hosté hráli přesilovku. Po dvou rohových kopech hostů přišla 69. minuta a šikovně předvedený pád zkušeného krchlebského Skály, po souboji s Wolfem, který rozhodčí posoudil jako faul, takže následoval pokutový kop. Ačkoli Vacík vystihl směr střely, Beisbier snížil na 3:1. V 78. minutě předvedl svůj postřeh opět domácí gólman po střele M. Doležala a vyražený míč odvrátila obrana. Deset minut před koncem z tr. kopu jen těsně přestřelil horšovskotýnskou branku Šmrha a nad mířil o chvíli později i jeho spoluhráč Beisbier, který se dostal ke střele zleva z úhlu. V 85. minutě zatáhl míč po pravé straně domácí Kotlan, našel nabíhajícího Andrleho, ale ten technickou střelou zleva minul vzdálenější šibenici Chvátalovy branky. Když nepřesně zamířil na druhé straně hostující Šlajs, přišla 88. minuta, kdy se k pokutovému území hostů řítil Andrle, byl zezadu faulován a Poslední musel za tento zákrok do šatny. Tr. kop ze 17 metrů rozehrál Minařík do zdi, míč se odrazil ke Koriťákovi, jehož volej zprava hosté tečovali na roh a to bylo v zápase vše.
Sestava 1. FC H. Týn: Vacík – Wolf, Koriťák, Ouřada, Bulička – Kotlan (90. Malý), Beňušík, Šimka, Minařík – Vachtl (79. Andrle), Šot (70. Švehla). Trenér: Josef Kožíšek.