Tatran Chodov - 1. FC Horš. Týn 1:6 (1:3)

05.06.2011 09:11

Ve 24. kole I. B třídy skupiny A zajíždělo horšovskotýnské efcéčko k okresnímu derby do Chodova. Domácí tým po nadějných podzimních výsledcích v jarní části trochu ztratil dech a okupoval střed tabulky, zatímco tým 1. FC živil pořád ještě šanci na baráž ze 3. místa, ke kterému se po prohře Klenčí v Dlouhém Újezdě přiblížilo na tři body. Domácí v tomto zápase předvedli hru bez nápadu, s množstvím nepřesných přihrávek, zcela bezzubou v ofenzívě a museli proto překousnout nepříjemný domácí debakl a přenechat zaslouženě body soupeři.
Úvod zápasu patřil hostům a ve 3. minutě zakončil akci nepřesnou střelou Wolf. Branku viděli diváci již v 8. minutě, kdy hostující Šot vyhrál vzdušný souboj s jedním ze zadáků, míč se dostal k P. Vachtlovi, který poslal nevydařenou střelou míč pod padajícím Staviarským a stačil jej ještě před domácími zadáky doťuknout do opuštěné branky – 0:1. Domácí se poprvé dostali k ofenzivní akci v 17. minutě, ale zblokovanou Kubouškovu střelu z 25 metrů zachytil Pareský. O tři minuty později vznikl po Beňušíkově rohovém kopu před domácí brankou závar, ale dvě střely hostujících hráčů se odrazily od těl chodovských zadáků. Ve 23. minutě se pěkně uvolnil domácí Svoboda, ale akci zakončil střelou ze 20 metrů vedle levé Pareského šibenice. Vzápětí se po centru Ouřady na druhé straně dostal k hlavičce P. Vachtl, ale v dobré pozici zamířil z 8 metrů vedle. Domácí v této fázi hru opticky vyrovnali a jejich snaha o srovnání výsledku se naplnila ve 25. minutě, kdy špatnou malou domů M. vachtla vystihl Kobes, který šel sám na vybíhajícího Pareského, od jehož padajícího těla se míč odrazil zpět k domácímu útočníkovi a ten jej pohodlně ze 14 metrů poslal do opuštěné branky – 1:1. Aktivita chodovských skončila nepřesnou Pfeiferovou střelou v 27. minutě, protože vzápětí byl v pokutovém území domácích faulován Barnáš a rozhodčí Vocelka nařídil bez váhání pokutový kop. Míč si postavil Beňušík a střelou k levé Staviarského tyči poslal hosty do vedení 1:2. Ve 36. minutě se pěkně uvolnil hostující P. Vachtl, zpětnou přihrávkou našel volného Šota a pro něj už nebyl problém střelou z 15 metrů zvýšit na 1:3. Domácí se dostali do útlumu a mohli znovu inkasovat o dvě minuty později, kdy P. Vachtl zatáhl míč po pravé straně, našel nabíhajícího Wolfa, ale ten zamířil volejem ze 14 metrů vedle pravé domácí tyče. V závěru první půle pak domácí Kuboušek ze 20 metrů minul branku hostů a když po Holarově tr. kopu vyboxoval Pareský míč k Hálovi a jeho volej ze 17 metrů skončil vedle levé tyče horšovskotýnské branky, šli domácí do šaten s dvougólovým mankem.
Ani po obrátce se domácí herně nevzchopili, ale Šotovu střelu po centru M. Vachtla stačili zadáci zblokovat. V 50. minutě se pěkně uvolnil Šot, našel centrem P. Vachtla, který místo střely hlavou „z první,“ si míč na malém vápně zpracoval, v tísní jej pak nahrál zpět, ale nabíhající Wolf volejem z 15 metrů Staviarského branku minul. O dvě minuty později zatáhl míč hostující M. Vachtl, našel nabíhajícího P. Vachtla, ten si podle svého zvyku neodpustil pár kliček a střelou z 11 metrů zvýšil na 1:4. Domácí se na chvíli probudili a kontrovali v 57. minutě, ale Holarův tr. kop skončil nad brankou a hlavička téhož chodovského hráče vedle Pareského branky. V 64. minutě si hostující gólman poradil s Kubouškovým tr. kopem a Holar o chvíli později mířil z 25 metrů vedle pravé tyče. V 74. minutě rozehrál chodovský Paidar tr. kop z 25 metrů, míč se k němu od zdi odrazil zpět, ale opakovaná střela skončila nad horšovskotýnskou brankou. Poté se neujala střela Kubouška, ani dva centry domácích a přílišná ofenzivní snaha se domácím nevyplatila v 83. minutě, kdy si na dlouhý míč nabíhal hostující Šot, byl však ve vyložené šanci Veselým před šestnáctkou faulován a z tr. kopu trefil Paluch přesně k levé Staviarského tyči – 1:5. Když pak v 89. minutě, při jednom z dalších pasů dopředu, vybojoval Šot ve vzdušném souboji míč a svoji šanci tváří v tvář Staviarskému proměnil střelou ze 13 metrů, uzavřel účet zápasu - 1:6.

Před 80 diváky řídil rozhodčí Vocelka. ŽK: 3:1.
Sestava 1. FC H. Týn: Pareský – Pačesný, Ouřada, Šindelář, M. Vachtl – Malý, Beňušík, Wolf, Barnáš – P. Vachtl (67. Paluch), Šot. Trenér: Kožíšek. 
 
Sestava T. Chodov: Staviarský – Chmelík, Smazal, Veselý, Kuboušek, Pfeifer, Svoboda, Holar P., Hála, Paidar, Kobes. Střídali: Kapic, Konop, Holar J.