1. FC Horšovský Týn - Sokol Mrákov 2:2 (1:0)

15.05.2011 10:10

Domácí byli v tomto zápasu papírovými favority, ale to tentokrát příliš neplatilo. Některým domácím hráčům však chybělo nasazení, pohyb a z toho pramenilo i množství nepřesných přihrávek, takže se na trávníku hrál poměrně vyrovnaný zápas a body se nakonec dělily.

Aktivněji začali hosté, ale jejich dva střelecké pokusy Vacík a zadáci zlikvidovali. V 8. minutě musel na druhé straně  gólman Krba vyrážet na rohový kop Paluchovu střelu ze 22 metrů a po jeho rozehrání hlavičkoval P. Vachtl z 8 metrů nad mrákovskou branku. Aktivita se pomalu stěhovala na domácí kopačky, ale Paluchova střela ze 20 metrů minula Krbovu branku a na druhé straně musel Vacík reflexivně vyrážet míč po tr. kopu Vondraše a následné Němcově hlavičce. Ve 23. minutě se do míče opřel z 25 metrů domácí kanonýr Šot, ale pouze pořádně zatřásl břevnem Krbovy branky. Hostující brankář si poté poradil se střeleckým pokusem Wolfa, ale ve 41. minutě už se skóre měnilo. To rozehrál Šot tr. kop ze 30 metrů, míč před Krbou skočil, ten jej pouze vyrazil před sebe, kde neměl s jeho dopravením z malého vápna do odkryté branky žádný problém Minařík - 1:0. O dvě minuty později mohlo být pro domácí ještě veseleji, ale P. Vachtl, ke kterému Krba vyrazil Šotovu střelu, zleva minul vzdálenější tyč mrákovské branky.

V úvodu druhé půle se ke střele dostal domácí Paluch, ale Krba jeho pokus z 18 metrů zneškodnil. Na druhé straně se uvolnil Konopík, ale střelu zpoza šestnáctky domácí zadáci zblokovali. V 55. minutě se pěkně před šestnáctkou hostů uvolnil Paluch, ale s jeho nevydařenou střelou neměl Krba problém. O dvě minuty později se do centru P. Vachtla položil nůžkami Šot, ale mrákovskou branku přestřelil.  V 59. minutě poslal bombu zleva z 15 metrů na domácí branku hostující Duffek, ale Vacík míč vyrazil. Stejně si domácí gólman vedl o chvíli později po tr. kopu Němce a vzápětí další tvrdá rána hostujícího Konopíka skončila těsně vedle levé Vacíkovy tyče. V 65. minutě přinesla zvýšená herní aktivita hostů své ovoce. Konopík pronikl po pravé straně, centrem našel nedůrazně hlídaného Rybára, který hlavou z malého vápna srovnal na 1:1. Mrákovští byli při chuti, ale Konopíkova hlavička z malého vápna po Rybárově centru skončila vedle Vacíkovy svatyně. Hosté se však z vyrovnání dlouho neradovali, protože Šindelářova hlavička po rohovém kopu znamenala opět vedení domácích - 2:1. Na koni byli opět domácí, kteří zvýšili svoji aktivitu, ale do vyložených šancí je mrákovští nepustili. Když už se Beňušík dostával do šance, teatrálně upadl v pokutovém území a viděl žlutou kartu. Hosté si rozhodnutí nechali na 90. minutu, kdy za zcela evidnetní faul Ouřady v pokutovém území proměnil nařízený pokutový kop Rybár - 2:2.

1. FC Horš. Týn: Vacík - Pačesný, Ouřada, Šindelář, M. Vachtl - Minařík, Paluch (60. Barnáš), Wolf, Andrle - P. Vachtl (60. Kotlan), Šot (78. Beňušík). Trenér: Kožíšek.