1. FC Horš. Týn - S. Postřekov 4:3 (2:2)

12.06.2011 22:19

V předposledním kole I. B třídy hostilo horšovskotýnské efcéčko v dalším okresním derby mužstvo Sokola Postřekov. Domácí bylo podle umístění v tabulce mírnými favority, ale na trávníku to neplatilo. Domácí sice po 17 minutách vedli o dva góly, ale pak se hry chopili hosté a do poločasu srovnali. Když pak poslal Škrabal Postřekov do vedení, vypadalo to s domácími zle, ale v závěru zápasu se jim podařilo góly kanonýrů Vchtla a Šota přece jen strhnout vítězství na svou stranu.

V 6. minutě zahrál při zpracování míče rukou v pokutovém území hostující Škrabal a Beňušík poslal domácí z pokutového kopu do vedení – 1:0. O dvě minuty našel postřekovský Vavřík dopředu Závodného, ale tomu ve výborné pozici odskočil míč, Pareský jej zachytil a bylo po šanci. V 10. minutě napřáhl z 18 metrů hostující Závodný, jeho střelu tečoval jeden z domácích zadáků, míč plachtil do odkryté domácí branky, ale před brankovou čárou jej stačil jeden z domácích zadáků odklidit do bezpečí. O chvíli později na druhé straně zamířil po Paluchově přihrávce Šot kousek vedle levé šibenice Knopfovy branky. Ve 14. minutě rozehrál tr. kop hostující Královec, brankář Pareský míč vyboxoval a domácí zadáci jej odvrátili. O tři minuty později rozehrál domácí Beňušík tr. kop zprava, u vzdálenější tyče si na míč naskočil Šindelář a hlavou z malého vápna zvýšil na 2:0.  Potom převzali iniciativu hosté a v 18. minutě se po nedorozumění domácí obrany dostal míč ke Škrabalovi, který volejem ze 14 metrů snížil na 2:1. O chvíli později jen těsně minul postřekovskou branku P. Vachtl a ve 22. minutě našel postřekovský Steinberger Závodného, který se opřel do střely z šestnáctky, ale Pareský míč směřující pod levou šibenici výborně vytlačil na roh. Ve 25. minutě vyrazil brankář Knopf tr. kop domácího Palucha, na druhé straně po Královcově rohovém kopu vyrazil Pareský míč k druhému Královcovi, který bombou ze 22 metrů jen těsně minul levou tyč domácí branky. Poté zahrozili domácí, ale Paluchův tr. kop srazili hosté na roh a když ve 33. minutě Barnášův pokus hosté odrazili zpět ke střelci, ten našel Šota, který se uvolnil, ale jeho střelu z 15 metrů Knopf reflexivně nohou vykopl. O minutu později se dostal do brejku domácí kanonýr Šot, udělal kličku brankáři, ale z úhlu trefil jen břevno opuštěné branky. Nedáš-dostaneš platilo i tady a hned z protiútoku postřekovský Škrabal našel nabíhajícího Závodného, ten se uvolnil a střelou ze 14 metrů srovnal na 2:2. Pět minut před přestávkou našel domácí P. Vachtl volného Šota, ten napřáhl z 23 metrů, ale míč směřující k levé tyči stačil brankář Knopf výborně vytlačit.

V úvodu druhé půle byli aktivnější hosté, ale Královcův centr poslal hlavou těsně vedle levé Pareského tyče Škrabal. V 54. minutě vystřelil Šot, míč se odrazil od jednoho ze zadáků Postřekova k Beňušíkovi, ale jeho volej z 18 metrů o kousek minul pravou Knopfovu šibenici. O minutu později se domácí ubránili po závaru před svojí brankou a následně po Steinbergerově rohovém kopu hlavičkoval postřekovský Škrabal z malého vápna nad Pareského branku. Po hodině hry využil nedorozumění domácí obrany Škrabal, obešel dva obránce a střelou zprava, z 12 metrů poslal hosty do vedení – 2:3. Poté musel na zem domcí gólman před nabíhajícím Závodným a na druhé straně Paluchův volej minul pravou Knopfovu šibenici. V 69. minutě našel zpětnou přihrávkou domácí Šot nabíhajícího Wolfa, ale jeho volej z 20 metrů těsně minul pravou postřekovskou tyč. Na druhé straně jen těsně minul levou  Pareského tyči Závodný. V 74. minutě rozehrál tr. kop z 22 metrů domácí Šot a pořádně zatřásl Konopfovou brankou, když trefil jeho levou tyč. O minutu později si na dlouhý pas naběhl domácí P. Vachtl, tísněn stačil v pádu přehodit vybíhajícího Knopfa a míč doplachtil do dokryté branky – 3:3. Závěr zápasu patřil domácím, ale Paluch z tr. kopu minul levou Knopfovu šibenici, Barnáš našel nabíhajícího P. Vachtla, který šel sám na postřekovského gólmana, ale z 15 metrů trefil jen jeho padající tělo. Poté si s Barnášovou hlavičkou z úhlu s problémy poradil Knopf a v 82. minutě jen o kousek minul pravou šibenici postřekovské branky z 18 metrů domácí Kotlan. Když se zápas schyloval k závěru, dostal se v 89. minutě k míči domácí Šot, jeho prudkou střelu z 20 metrů tečoval jeden z hostů a míč skončil pod břevnem – 4:3. Na vyrovnání již neměli hosté dost času a tak skončily všechny body doma.

1. FC Horš. Týn: Pareský – Pačesný, Šindelář, Ouřada, M. Vachtl – Barnáš, Paluch, Beňušík (58. Kotlan), Wolf – Šot (90. Malý), P. Vachtl. Trenér: Kožíšek.

S. Postřekov: Knopf – Královec, Tomášek, Jasan, Královec – Adamka, Vaněk, Vavřík, Steinberger – Škrabal (79. Tauer), Závodný.