1. FC Horš. Týn - Kamenný Újezd 7:0 (5:0)

24.04.2011 08:28

 V 18. kole I. B třídy hostilo horšovskotýnské 1. FC předposlední celek tabulky, Kamenný Újezd. Po celý zápas byli domácí jasně lepším týmem, což brankově vyjádřili hlavně v prvním dějství. Ve druhém poločasu pak zvolnili tempo, ale přesto přidali další dva góly a vyprovodili soupeře s debaklem.
Domácí šli do vedení už ve 4. minutě, kdy se po rohovém kopu Andrleho prosadil hlavou z malého vápna Šindelář – 1:0. Poté zneškodnil Šotův pokus hostující gólman Schejbal a Barnáš v dobré pozici technickou střelou přehodil vybíhajícího brankáře Kamenného Újezda, ale s ním i branku. V 8. minutě našel domácí Andrle centrem zleva volného Šota, ale jeho volej z 8 metrů mířil nad soupeřovu branku. Na druhé straně si domácí brankář poradil se střelou Sochora. V 11. minutě si Kotlan narazil míč s Barnášem, ale jeho střelu z 18 metrů Schejbal kryl stejně jako Barnášovu hlavičku po Wolfově centru. V 17. minutě se pěkně uvolnil Šot, jeho střelu zpoza šestnáctky stačil Schejbal vyrazit, míč se dostal k Vachtlovi, který z 18 metrů trefil pravou tyč hostujícího gólmana. O chvilku později zamířil v pádu Šot nad Schejbalovo břevno a stejně dopadl i pokus Hajžmana na druhé straně. V 18. minutě se k pokutovému území hostů rozběhl Kotlan, našel vlevo nabíhajícího Andrleho, který sám proti Schejbalovi vybíhajícího gólmana přehodil a zvýšil na 2:0. Ve 22. minutě si domácí Kotlan narazil míč s Vachtlem, ale jeho následný volej ze 17 metrů skončil kousek vedle levé Schejbalovy tyče. Když si pak s tr. kopem Palucha hostující gólman poradil, dostal se k míči Vachtl, jeho dalekonosnou střelu stačil brankář Baníku pouze vyrazit před sebe a nabíhající Šindelář míč pohodlně uklidil za jeho záda – 3:0. Ve 27. minutě poslal Barnáš dopředu Kotlana, ale jeho střelu z šestnáctky Schejbal vyrazil. Vzápětí našel na pravé straně Paluch Kotlana, ten prošel podél brankové čáry k malému vápnu, patičkou míč přiťukl volnému Andrlemu, který volejem z 10 metrů zvýšil na 4:0. O dvě minuty později hledal Andrle centrem zleva nabíhajícího Kotlana, ale ten hrál místo hlavou vysoký míč nohou a tečoval jej vedle hostující branky. Ve 32. minutě se pěkně uvolnil Vachtl, ale z 18 metrů Schejbalovu branku přestřelil a stejně dopadl i pokus Wolfa o chvíli později. Ve 34. minutě zakončil pěknou sólovou akci střelou vedle levé Schejbalovy tyče Paluch a za chvíli po centru téhož hráče hlavičkoval ze 14 metrů Vachtl vedle. Hosté se po dlouhé době dostali na dostřel domácí branky ve 41. minutě, ale po Sochorově tr. kopu hlavičkoval Lukáš vedle. V závěru poločasu stačili hosté zblokovat dvě následné střely domácích hráčů, ale ve 42. minutě napřáhl téměř ze 30 metrů Paluch, brankář Schejbal si sice na míč směřující k jeho pravé tyči sáhl, ale ten přesto skončil v síti – 5:0. 
Velká aktivita domácích se po přestávce trochu vytratila a hráči, vědomi si vysokého náskoku v útočných snahách polevili, přesto však ovládali hru. V 55. minutě našel domácí Šindelář nabíhajícího Šota, ale ten v pádu usměrnil míč vedle Schejbalovy branky. O minutu později se pěkně uvolnil Paluch a jeho nepřesnou střelu usměrnil zblízka do soupeřovy sítě Šot – 6:0. Když pak zprava nepřesně zamířil Malý, napřáhl v 65. minutě opět Paluch a z šestnáctky upravil stav na konečných 7:0. Domácí pak předvedli ještě několik slibných akcí, ale Beňušík, dvakrát Vachtl, ani Šot již Schejbala nepřekonali. V 83. minutě stačil hostující brankář tvrdou Šotovu střelu z tr. kopu jen vyrazit před sebe, Šindelář míč pohotově dopravil do sítě, ale pro avizovaný ofsajd gól uznán nebyl. Hosté sice několikrát postupovali na domácí branku, ale k nebezpečnému zakončení se nedostali a tak odjeli s vysokým přídělem.
Sestava 1. FC Horš. Týn: Touš – Wolf, Šindelář, Ouřada, Malý – Kotlan (63. Beňušík), Paluch, Vachtl P., Andrle – Šot, Barnáš.
Trenér: Kožíšek.