1. FC bojovalo statečně v Memoriálu J. Baara

17.07.2011 17:55

 V sobotu 16.7.2011 se na hřišti Dynama Horšovský Týn odehrál již 6. ročník memoriálu Josefa Baara v kopané. Byly pozvány 4 družstva, domácí Dynamo, 1. FC Horšovský Týn, Jiskra Domažlice B a FK Holýšov. Hrálo se na 2x 40 minut.
Z losu turnaje měli určitě příznivci Dynama radost, protože jim do cesty postavilo papírově nejslabší celek - sousedské 1. FC, které hraje pouze I. B třídu, zatímco Dynamo a FK Holýšov jsou účastníky krajského přeboru, tedy soutěže o dvě třídy vyšší a Jiskra Domažlice B hraje I. A třídu.

Dynamo H. Týn - 1. FC H. Týn 2:3 (0:2)
Oba horšovskotýnské celky se utkaly v první dopoledním zápase a 1. FC zaskočilo domácí Dynamo, oslabené o několik hráčů, kteří vykopali postup do krajského přeboru. To bylo sice kombinačně lepší, ale hráči 1. FC nasadili velkou bojovnost a výsledek se dostavil už v 15. minutě kdy Wolfův centr zprava poslal nabíhající Vachtl za Věnečkova záda - 0:1. Tento kanonýr FC se po Barnášově centru dostal o tři minuty později do „tutovky,“ ale nehlídán, volejem z 8 metrů branku Dynama přestřelil. Poté se dvakrát dostali do velmi dobrých příležitostí hráči Dynama, ale neprosadili se. Ve 24. minutě se podruhé prosadil Vachtl a zvýšil na 0:2. O šest minut později stačil Kotlanovu střelu zleva Věneček vytlačit na roh.
Do druhé půle nastoupili aktivněji dynamovci, ale šance Štveráka a Bryndy gólem neskončily. Štverák se však radoval ve 46. minutě, kdy snížil na 1:2. Velkou šanci zazdil ve 49. minutě Wolf, který se po Vachtlově přihrávce ocitl sám před Věnečkem, ale jeho branku přestřelil. V 52. minutě výborně vytlačil Vachtlův tr. kop Věneček na roh a vzápětí zamířil Kotlan těsně vedle dynamovské branky. Dynamo sice hrálo v poli dobře, ale do šancí se jeho hráči nedostávali. V 57. minutě se do další tutovky dostal Prais, ale ze dvanácti metrů trefil jen brankáře Věnečka a vzápětí tentýž gólman zmařil další dobrou šanci Wolfa. Na druhé straně stačil brankář efcéčka Tauš vytlačit na břevno Štverákovu střelu z šestnáctky. Deset minut před koncem se po pravé straně protáhl Minařík a z úhlu prostřelil Věnečka - 1:3. Poté Šindelář hlavou mířil nad branku Dynama, které v nastaveném čase snížilo Štverákem na 2:3, ale na víc už domácím nestačil čas.

Jiskra Domažlice - FK Holýšov 7:2 (3:1)
Namísto přihlášené rezervy Jiskry nastoupili hráči širšího kádru A mužstva, proti kterým neměli holýšovští nejmenší šanci na úspěch. Hned v úvodní minutě se trefil Mandaus - 1:0, ale soupeř stačil o tři minuty později srovnat Procházkovou hlavičkou na 1:1. Potom však rozjela Jiskra svůj brankostroj a jednoznačně vyhrála, když ještě několik svých šancí neproměnila. Ve 36. minutě po samostatné akci skóroval exholýšovák Hulina - 2:1. O dvě minuty později zvýšil Mašek na 3:1.
Holýšov se nevdával a po přestávce ještě snížil na 3:2, když se trefil Hrádek.Vzápětí však zvýšil Kocour na 4:2 a další gól přidal v 59. minutě Kovařík - 5:2. Do střelecké listiny se v 69. minutě zapsal i Bezděk, který zvýšil na 6:2 a konečný účet uzavřel tři minuty před koncem Cihlář - 7:2.

O třetí místo
Dynamo H. Týn - FK Holýšov 3:3 (1:1) PK 6:5
Do zápasu vstoupili lépe Holýšovští, kteří byli po většinu hry aktivnější a už v 6. minutě poslal své mužstvo dovedení Vrba. Poté holýšovští dokázali zahodit tři další velmi dobré šance, aby v závěru poločasu trochu polevili a domácí toho využili, když ve 39. minutě prošel po pravé straně Štverák a z úhlu prostřelil brankáře - 1:1.
Ve druhém poločasu se hra opticky vyrovnala a hned ve 42. minutě zahodil tutovku domácí Svoboda, který šel sám na Steinbacha, ale ze 12 metrů jeho branku minul. Poté se na druhé straně vytáhl po střele Hrádka domácí gólman, ale v 61. minutě prošel po levé straně holýšovský Hrádek a poslal hosty do vedení 1:2. O pouhé dvě minuty později však srovnal za pomocí teče domácí kanonýr Štverák na 2:2. Deset minut před koncem trefil holýšovský Jeniš tyč a odražený míč doklepl do sítě Beneš - 2:3. Když pak Hrádek jen těsně minu šibenici domácí branky, přišlo v 77. minutě vyrovnání, o které se střelou z otočky postaral Štverák - 3:3. Další šance už se neujaly a tak následovaly pokutové kopy. V první sérii 5 kopů byli všichni exekutoři úspěšní, ale v šesté zaváhal hostující Multrus, zatímco domácí Svoboda proměnil a bylo rozhodnuto o třetím místě pro Dynamo Horšovský Týn.

Finále
1. FC Horšovský Týn - Jiskra Domažlice B 3:4 (2:2)
Turnaj byl především záležitostí přípravnou a proto pořadatelé povolili, aby do finále nastoupilo zcela jiné mužstvo Domažlic, než v prvním zápasu a tak bylo jasné, že bude domažlická rezerva oproti soupeři ve výhodě, protože dopolední zápas neabsolvovala.
Hosté byli podle předpokladu aktivnější, ale Kubica ani Beňušík v úvodu neuspěli. Po čtvrthodině pronikl po levé straně domácí Kotlan, našel zpětnou přihrávkou volného Vachtla a ten volejem ze 12 metrů poslal domácí do vedení - 1:0. V 19 minutě mohl Kotlan zvýšit, ale měl míč na dlouhou nohu a jen trefil tělo vybíhajícího brankáře Korby. O pět minut později vnikl do šestnáctky efcéčka Mašek, byl faulován Brychcínem a pokutový kop proměnil Hartl - 1:1. Ve 29. minutě zahodil tutovku domažlický Kubica, který volejem z malého vápna přestřelil domácí branku, deset minut před obrátkou trefil Kocour tyč domácí branky. Zahřmělo však na druhé straně, když ve 33. minutě obešel Vachtl brankáře Korbu a poslal efcéčko střelou do odkryté branky do vedení 2:1. Domažličtí stačili srovnat gólem v poslední minutě poločasu, kdy se sám proti Pareskému ocitl Mašek a ve skluzu poslal míč do jeho sítě - 2:2.
Ve druhém poločasu začali domácí lépe ě v 51. minutě po Vachtlově střele stačil z brankové čáry míč vyhlavičkovat Beňušík a vzápětí trefil Bauer hlavou břevno Korbovy branky. V 57. minutě jen o vlas minul Vacht levou Korbovu tyč a na druhé straně kopali hosté po sobě tři rohové kopy, kdy při posledním zakončil Pačesný volejem vedle branky. e 23. minutě se blýskl domácí brankář Tauš po Kocourově hlavičce z malého vápna. V 69. minutě poslal hosty do vedení střelou z 15 metrů Krakeš - 2:3. Domácím docházely síly a hosté je na několik minut přišpendlili v jejich šestnáctce, ale z protiútoku se do tutovky dostal Vachtl, který však Wolfův centr zprava hlavou z 8 metrů usměrnil vedle Korbovy branky. V 71. minutě zůstal nepochopitelně bez odezvy rozhodčího faul na pronikajícího Vachtla v šestnáctce, který byl evidentnější než faul na Maška v prvním poločasu! Vzápětí hosté zvýšili brankou Kubici na 2:4, ale domácím se ještě podařilo zdramatizovat konec zápasu brankou Barnáše v 72. minutě - 3:4. Na vyrovnání však již domácí neměli sílu ani dost času a tak se z vítězství v turnaji radovalo mužstvo Jiskry Domažlice B.

Fotografie najdete ve FOTOGALERII - MEMORIÁL J. BAARA