1. FC Horš. Týn - B. Tlučná 5:3 (2:2)

01.05.2011 21:31

V dalším domácím zápase nastoupilo horšovskotýnské efcéčko proti Baníku Tlučná, mužstvu na třetím místě od konce tabulky a všichni, včetně hráčů si zřejmě mysleli, že se soupeř porazí sám, protože po rychlém úvodním gólu se z domácích kopaček postupně vytratila bojovnost a pohyb, čehož soupeř dokázal využít a šel dvakrát do vedení. Naštěstí se domácí včas vzpamatovali a dotáhli herně poměrně vyrovnaný zápas do vítězného konce.

Po úvodním uťukávání zatáhl v 10. minutě po levé straně míč domácí M. Vachtl, našel P. Vachtla, ten zleva z 18 metrů zamířil ke vzdálenější šibenici a nedal Hebrovi v brance hostů šanci – 1:0. Po čtvrthodině di domácí brankář poradil s Papežovým pokusem stejně, jako na druhé straně Hebr se Šotovou střelou. Ve 23. minutě odcentroval zleva hostující Hošek, ale Papež hlavou minul vzdálenější tyč domácí branky. Po půlhodině zahrávali hosté tři rohové kopy za sebou ale domácí závar před svojí brankou zažehnali odkopem. Když pak P. Vachtl přestřelil Hebrovu branku, přišla 39. minuta, kdy utekl po levé straně hostující Hošek, našel nehlídaného M. Nachtmanna, který z 8 metrů srovnal – 1:1. Gól posadil soupeře do sedla a ve 41. minutě se po tr. kopu M. Nachtmanna blýskl domácí brankář Touš, který míč směřující do levé šibenice výtečně vytlačil na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval Janeček z 8 metrů nad domácí branku. Když ve 44. minutě udělal chybu v rozehrávce Šindelář, míče se zmocnil hostující Hošek a přeloboval vybíhajícího domácího gólmana – 1:2. Naštěstí pro domácí hned v následující minutě se pěkně uvolnil Šot, zleva našel volného Barnáše, který volejem z 15 metrů srovnal – 2:2.

V úvodu druhého poločasu po Hoškově rohovém kopu zamířil ve skluzu z 10 metrů hostující Liška vedle domácí branky a o chvíli později na druhé straně Beňušíkův rohový kop skončil na břevně. Pak zamířil Wolf nad hostující branku a P. Vachtl po pěkné akci zamířil zprava vedle vzdálenější tyče Hebrovy branky. Když pak přišla 67. minuta, rozehrál ze 30 metrů zleva hostující Hošek tr. kop a Šindelář ve snaze odvrátit míč, jej poslal do vlastní branky – 2:3. Domácí však opět v následující minutě dokázali srovnat, když nejprve Hebr vyrazil Paluchovu střelu na roh, tentýž domácí hráč jej zleva rozehrál tak, že míč propadl hostujícímu brankáři mezi rukama a bylo srovnáno – 3:3. V 73. minutě domácí podržel brankář, který výborně vytlačil na roh tečovanou Hnátovu střelu z 18 metrů a poté si poradil i s Liškovým pokusem ze 22 metrů. Za okamžik přestřelil na jedné straně Pačesný Hebrovu branku a s tr. kopem Hoška, na druhé straně si poradil domácí gólman. Dvacet minut před koncem rozehrál domácí Pačesný tr. kop přesně na hlavu P. Vachtla a ten se z 9 metrů nemýlil – 4:3. Od tohoto okamžiku převzali domácí iniciativu. V 81. minutě našel domácí Andrle nabíhajícího Šota, ten šel do souboje s brankářem, který nakonec odražený míč zachytil. Jen o minutu později se uvolnil Šot, ale jeho střelu ze 17 metrů Hebr vyrazil na roh. V 86. minutě se po pravé straně protáhl Šot a jeho střelu z úhlu zblokovali hostující zadáci. Když pak po Andrleho rohovém kopu hlavičkoval Šidelář z 8 metrů nad soupeřovu branku, přišla 89. minuta, výkop domácího brankáře našel nabíhajícího Šota a ten „z první“ obstřelil vybíhajícího Hebra – 5:3.

Sestava 1. FC Horš. Týn: Touš - Wolf, Ouřada, Šindelář, M. Vachtl - Barnáš, Beňušík (56. Minařík), Paluch, Andrle - P. Vachtl, Šot. Trenér: Kožíšek.